top of page

Yunanistan Schengen vizesi almak zor mu?

Yunanistan'a seyahat etmek için Schengen Vizesi'ne başvurmanız gerekmektedir. Yunanistan schengen ülkeleri içerisinde Türkiye pasaportu sahiplerine en kolay vize veren ülkedir. Son yıllarda Almanya, Fransa, İspanya gibi ülkelerin Türk vatandaşlarına vize uygulamalarında daha katı bir politikaya geçmesi sebebiyle Yunanistan kolay vize almak için tercih edilen bir ülke haline gelmiştir.




Yunanistan'ın diğer diğer AB ülkeleri'ne göre Türk vatandaşlarına daha kolay vize vermesinin sebebi ise ekonomisinin büyük ölçüde turizm gelirlerine dayanmasıdır. Yunan hükumeti 85 milyonluk Türk nüfusun büyük bir turizm pazarı olduğuna inanmakta ve vize koşullarını diğer AB ülkelerine göre daha gevşek tutmaktadır.


Buna rağmen Yunanistan'dan Schengen vizesi almak için çeşitli kriterleri yerine getirmeniz gerekmektedir. Emekli, Memur , Özel Sektör çalışanı iseniz vize alım süreci sizin için görece kolay bir prosedür olacaktır.




Yunanistan vize başvuruları kosmos vize şirketine yapılmaktadır. Vize ücreti kişi başı 80 Euro, hizmet bedeli ise vize ücretinin yarısı (40 Euro) olmak üzere toplamda 120 Euro'dur. Vize başvurularınızda eksik belge olması durumunda firma genellikle başvurunuzu konsolosluğa göndermeden önce sizden eksiklerinizi tamamlamanızı ister. Yine de başvuru sonrasında vizenizin onaylanacağı %100 garanti değildir.

bottom of page